Cursussen

31 dec 2018
Datum 31 dec 2018
Adres Blokshekken 6, Oisterwijk (naast de brandweerkazerne)
(In samenwerking met Het Rode Kruis)

Snelcursus waarin de 7 meest voorkomende ongevallen worden behandeld. In korte tijd leert u de noodzakelijke basis van EHBO. U start thuis met de e-learning cursus en na het behalen van het certificaat volgt u twee uur praktijk. Onderwerpen zijn: huidwond, bloeding, brandwond, bewusteloosheid, letsels aan botten spieren en gewrichten, vergiftiging en verslikking. Na afloop krijgt u een Rode Kruiscertificaat.

31 dec 2018
Datum 31 dec 2018
Adres Blokshekken 6, Oisterwijk (naast de brandweerkazerne)
De reanimatie/AED-cursussen worden door Stichting Oisterwijk HeartSafe verzorgd.
Nadat u het certificaat heeft behaald, kunt u zich als vrijwilliger aanmelden bij het oproepsysteem Hartslag.Nu.
U stelt zich dan via SMS of via de App oproepbaar bij een onwel wording in uw omgeving.

Kijk voor meer informatie en de cursusdata op: www.oisterwijkheartsafe.nl

Mocht u niet in Oisterwijk wonen of u wilt zich eventueel niet aansluiten bij het oproepsysteem dan kan E.H.B.O. Oisterwijk, afhankelijk van het aantal aanmeldingen, een Reanimatie/AED-cursus organiseren.

24 jan 2019
Datum 24 jan 2019
Tijdstip 20:00 - 22:00 uur
Bijdrage:
  • Lid, Extern
    • € 100,-

De Module Eerste Hulp Aan Kinderen is een losse module en is toegankelijk voor iedereen, ook als u nog geen EHBO-diploma hebt.
Speciaal voor gastoudergezinnen en “oppasoma’s en opa’s” biedt E.H.B.O. Oisterwijk een module Eerste Hulp aan Kinderen (incl. reanimatie baby/peuter) aan.
Hierbij behalen de deelnemers een module waarmee zij voldoen aan de ministeriële eisen.

Inschrijven is mogelijk tot 25-01-2019
30 sep 2019
Datum 30 sep 2019
Tijdstip 20:00 - 22:00 uur
Bijdrage:
  • Lid, Extern
    • € 175,-

De opleidingscursus Eerste Helper of ook wel het EHBO-diploma, incl. E.H.A.Kinderen en Reanimatie/AED (Automatische Externe Defibrillator) start bij voldoende deelname eind september / begin oktober.
Iedereen die 16 jaar is tijdens het EHBO-examen kan mee doen.

U leert niet alleen onderscheid te maken in wat u zelf kunt behandelen maar ook wanneer u iemand naar de huisarts moet verwijzen of een ambulance moet bellen.

Tijdens de lessen komt alle lesstof uit Het Oranje Kruis boekje aanbod en worden de handelingen uitgebreid geoefend.
Zo wordt optimaal zorg gedragen voor de kwaliteit van de EHBO-opleiding tot Eerste Helper.
Echter, wij vragen wèl van u om ook geregeld thuis te leren, te oefenen en de lessen voor te bereiden.
Ter ondersteuning kunt hierbij gebruik maken van de layars in het EHBO-boekje (Youtube filmpjes).

Er worden in totaal 14 lessen gegeven, de cursus wordt afgesloten met een examen dat een half uur duurt.
Het EHBO-diploma is ministerieel erkend.

Inschrijven is mogelijk tot 07-10-2019

T:  (013) 52 128 99