Cursusaanbod

t/m28 mrt 2020
Tijdstip 20:00 - 22:00 uur
Adres Blokshekken 6, Oisterwijk (naast de brandweerkazerne)

De opleidingscursus Eerste Helper of ook wel het EHBO-diploma, incl. E.H.A.Kinderen en Reanimatie/AED (Automatische Externe Defibrillator) start bij voldoende deelname eind september / begin oktober.
Iedereen die 16 jaar is tijdens het EHBO-examen kan mee doen.

U leert niet alleen onderscheid te maken in wat u zelf kunt behandelen maar ook wanneer u iemand naar de huisarts moet verwijzen of een ambulance moet bellen.

Tijdens de lessen komt alle lesstof uit Het Oranje Kruis boekje aanbod en worden de handelingen uitgebreid geoefend.
Zo wordt optimaal zorg gedragen voor de kwaliteit van de EHBO-opleiding tot Eerste Helper.
Echter, wij vragen wèl van u om ook geregeld thuis te leren, te oefenen en de lessen voor te bereiden.

31 dec 2019
Datum 31 dec 2019
Adres Blokshekken 6, Oisterwijk (naast de brandweerkazerne)
(In samenwerking met Het Rode Kruis)

Snelcursus waarin de 7 meest voorkomende ongevallen worden behandeld. In korte tijd leert u de noodzakelijke basis van EHBO. U start thuis met de e-learning cursus en na het behalen van het certificaat volgt u twee uur praktijk. Onderwerpen zijn: huidwond, bloeding, brandwond, bewusteloosheid, letsels aan botten spieren en gewrichten, vergiftiging en verslikking. Na afloop krijgt u een Rode Kruiscertificaat.

31 dec 2019
Datum 31 dec 2019
Bijdrage:
  • Lid
    • € 40,-
  • Hercertificering - EHBO
RED EEN LEVEN!  'KETEN VAN OVERLEVEN!'  Klik hier

De reanimatie/AED-cursussen worden door Stichting Oisterwijk HeartSafe verzorgd.
U kunt zich nadien als vrijwilliger aanmelden bij het oproepsysteem Hartslag.Nu.
U stelt zich dan via SMS of via de App oproepbaar bij een onwel wording in uw omgeving.

Kijk voor meer informatie en de cursusdata op: heartsafe.inoisterwijk.nl

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mocht u niet in Oisterwijk wonen of u wilt zich eventueel niet aansluiten bij het oproepsysteem dan kan
E.H.B.O. Oisterwijk, afhankelijk van het aantal aanmeldingen, een Reanimatie/AED-cursus organiseren.
Inschrijven is mogelijk tot 31-12-2019
16 - 30 mrt 2020
Datum 16 - 30 mrt 2020
Tijdstip 19:30 - 22:00 uur
Adres Blokshekken 6, Oisterwijk (naast de brandweerkazerne)

Met het certificaat Eerste Hulp aan Kinderen (inclusief reanimatie baby/peuter/kleuter/kind) van
Het Oranje Kruis bent u voorbereid op Eerste Hulp handelingen bij kinderen.

Bij een ongeval of ziekte van kinderen voelen ouders, verzorgers en omstanders zich extra verantwoordelijk om de juiste eerste hulp te verlenen.
Specifieke letsels en ziektes bij kinderen worden tijdens deze lessen behandeld en de vaardigheden worden ingeoefend.

Deze cursus is geschikt voor iedereen die met kinderen omgaat: ouders met jonge kinderen, grootouders, oppasouders maar ook voor leerkrachten op basisscholen en werknemers bij een kinderdagverblijf / peuterspeelzaal.

Inschrijven is mogelijk tot 16-03-2020

T:  (013) 52 128 99